1.
Koláčovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a položte na plech.
2.
Ve větší míse smíchejte mouku, sezamová semínka a půl lžičky soli. Přidejte vychlazené nahrubo nastrouhané/nasekané máslo a smíchejte s moukou. Přidejte 80 ml ledově studené vody a rukama vypracujte kompaktní těsto.
3.
Těsto rozválejte do kruhu o tloušťce 0,5 centimetru a přeneste na připravenou formu. Přikryjte a dejte do lednice na 20 minut.
4.
Po uplynutí doby chlazení vyjměte koláčovou formu z lednice, na těsto položte pečicí papír a zatěžte sušenými luštěninami nebo rýží a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 15 minut. Vyjměte z trouby a snižte teplotu na 160 °C.
5.
Mezitím si v misce rozmíchejte vejce s mlékem, jogurtem a hořčicí. Přidejte lístky tymiánu, bazalky, najemno pokrájeného kopru a pažitky. Vaječnou směs osolte a opepřete.
6.
Omytý chřest pokrájejte na 2,5 cm kousky a nejdelší stonky chřestu nechte na ozdobu. Malé kousky rozložte na těsto, přidejte pokrájený sýr gruyère a zakápněte ho medem. Vaječnou směs rovnoměrně nalijte do koláčové formy a navrch poskládejte zbylé delší stonky chřestu.
7.
Pečte 1 hodinu dokud není vaječná směs ve středu pevná. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout.