fbpx

Kari ze zbytků po grilování

Grilování baví nás všechny. Sluníčko, přátelé a rozpálený rošt, na kterém se opékají nejrůznější dobroty. Co ale dělat se zbytky, které už nikdo nechce? Schovejte je na další den a udělejte si z nich skvělé kari. Ať už vám zbyde jen zelenina, nebo i maso, kari z jednoho hrnce vás potěší svou intenzivní chutí.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Grilované vepřové maso nakrájejte na delší proužky a odložte ho stranou.

2.

Jalapeňo papričku rozřízněte a očistěte od semínek. Kousek zázvoru a česnek oloupejte. Všechny tři ingredience pak rozmixujte v malém sekáčku nebo pokrájejte nadrobno.

3.

Cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Vsypte ji na středně rozpálenou pánev s olejem a opékejte asi 10 minut. Potom přidejte směs česneku a zázvoru a opékejte další 2 minuty.

4.

Do pánve přidejte další sypké koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte.

5.

Přidejte maso, brambory, sůl a vývar. Vše přiveďte k varu, přikryjte poklicí a na mírném ohni pomalu vařte.

6.

Jakmile jsou brambory téměř měkké, vsypte k nim kousky papriky a cukety.

7.

Dochuťte solí, pepřem, případně trochou třtinového cukru.

8.

Podávejte s jogurtem a čerstvými lístky koriandru.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

450 g grilované vepřové krkovice

čerstvý zázvor a koriandr

1 jalapeňo paprička

5 stroužků česneku

2 cibule

1 lžička kmínu

2 lžičky sladké papriky

1 lžička kurkumy

špetka kardamomu

špetka skořice

kuřecí vývar

brambory

grilovaná paprika

grilovaná cuketa

třtinový cukr

sůl, pepř

řepkový olej

K podávání:

jogurt

jako příloha se hodí rýže

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty