Kari ze zbytků po grilování

Grilování baví nás všechny. Sluníčko, přátelé a rozpálený rošt, na kterém se opékají nejrůznější dobroty. Co ale dělat se zbytky, které už nikdo nechce? Schovejte je na další den a udělejte si z nich skvělé kari. Ať už vám zbyde jen zelenina, nebo i maso, kari z jednoho hrnce vás potěší svou intenzivní chutí.

Ingredience

450 g grilované vepřové krkovice
čerstvý zázvor a koriandr
1 jalapeňo paprička
5 stroužků česneku
2 cibule
1 lžička kmínu
2 lžičky sladké papriky
1 lžička kurkumy
špetka kardamomu
špetka skořice
kuřecí vývar
brambory
grilovaná paprika
grilovaná cuketa
třtinový cukr
sůl, pepř
řepkový olej
K podávání:
jogurt
jako příloha se hodí rýže

Postup

1. Grilované vepřové maso nakrájejte na delší proužky a odložte ho stranou.

2. Jalapeňo papričku rozřízněte a očistěte od semínek. Kousek zázvoru a česnek oloupejte. Všechny tři ingredience pak rozmixujte v malém sekáčku nebo pokrájejte nadrobno.

3. Cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Vsypte ji na středně rozpálenou pánev s olejem a opékejte asi 10 minut. Potom přidejte směs česneku a zázvoru a opékejte další 2 minuty.

4. Do pánve přidejte další sypké koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte.

5. Přidejte maso, brambory, sůl a vývar. Vše přiveďte k varu, přikryjte poklicí a na mírném ohni pomalu vařte.

6. Jakmile jsou brambory téměř měkké, vsypte k nim kousky papriky a cukety.

7. Dochuťte solí, pepřem, případně trochou třtinového cukru.

8. Podávejte s jogurtem a čerstvými lístky koriandru.

 

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

450 g grilované vepřové krkovice
čerstvý zázvor a koriandr
1 jalapeňo paprička
5 stroužků česneku
2 cibule
1 lžička kmínu
2 lžičky sladké papriky
1 lžička kurkumy
špetka kardamomu
špetka skořice
kuřecí vývar
brambory
grilovaná paprika
grilovaná cuketa
třtinový cukr
sůl, pepř
řepkový olej
K podávání:
jogurt
jako příloha se hodí rýže

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru