Játra na víně s padanými jablky

Využijte spadaná jablka do výtečného hlavního chodu. My vyrazili s kuchařem Majkem přímo pod jabloně a uvařili jsme si játra na víně.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Na pánvi rozehřejeme máslo v půlcentimetrové vrstvě. Přidáme jablka a restujeme do zhnědnutí.

2.

Mezitím játra omyjeme, očistíme a zasypeme tymiánem zbaveným větviček.

3.

Po orestování jablek přidáme med, část vína, šalvěj a zavaříme. Takto upravená jablka dáme z pánve stranou.

4.

Pánev znovu rozpálíme, přidáme zbytek oleje a vložíme přichystaná játra. Orestujeme jen tak, aby se zatáhla.

5.

Podlijeme zbylým vínem, přidáme bylinky, jablka.

6.

Zakryjeme a dusíme do vyvaření vína na čtvrtinu.

Autor receptu: Majk Zámečník

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

500 g drůbežích jater

200 g jablek

asi 250 ml červeného suchého vína

snítka rozmarýnu a tymiánu

5 posekaných lístků šalvěje

olej nebo máslo

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení