Játra na víně s padanými jablky

Využijte spadaná jablka do výtečného hlavního chodu. My vyrazili s kuchařem Majkem přímo pod jabloně a uvařili jsme si játra na víně.

Ingredience

500 g drůbežích jater
200 g jablek
asi 250 ml červeného suchého vína
snítka rozmarýnu a tymiánu
5 posekaných lístků šalvěje
olej nebo máslo

Postup

1. Na pánvi rozehřejeme máslo v půlcentimetrové vrstvě. Přidáme jablka a restujeme do zhnědnutí.

2. Mezitím játra omyjeme, očistíme a zasypeme tymiánem zbaveným větviček.

3. Po orestování jablek přidáme med, část vína, šalvěj a zavaříme. Takto upravená jablka dáme z pánve stranou.

4. Pánev znovu rozpálíme, přidáme zbytek oleje a vložíme přichystaná játra. Orestujeme jen tak, aby se zatáhla.

5. Podlijeme zbylým vínem, přidáme bylinky, jablka.

6. Zakryjeme a dusíme do vyvaření vína na čtvrtinu.

Tento recept pro vás připravil

Majk Zámečník

Ingredience

500 g drůbežích jater
200 g jablek
asi 250 ml červeného suchého vína
snítka rozmarýnu a tymiánu
5 posekaných lístků šalvěje
olej nebo máslo

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru