Jablkové chutney

Kdo by neměl rád jablka. Ale co s nimi, když je jich příliš najednou? Jedním z vynikajících receptů je jablečné chutney, které se hodí k masu, rýži, do sendviče, k sýrům, klobáskám a podobně.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Do nádoby vlijeme víno, zavaříme s kardamomem a bylinkami.

2.

Přidáme jablka pokrájená na malé kousky, třtinový cukr a nakonec skořici.

3.

Vaříme do změknutí.

4.

Jablka rozmačkáme a vyvaříme většinu tekutiny. Po zchladnutí můžeme podávat. Pokud chutney dáme do sterilizovaných sklenic do lednice, vydrží měsíce.

Autor receptu: Majk Zámečník

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

600 gramů jablek

4 polévkové lžíce třtinového cukru

0,5 l bílého sladkého vína

snítka rozmarýnu

lístek šalvěje

špetka mletého zeleného kardamomu

špetka skořice

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení