Jablkové chutney

Kdo by neměl rád jablka. Ale co s nimi, když je jich příliš najednou? Jedním z vynikajících receptů je jablečné chutney, které se hodí k masu, rýži, do sendviče, k sýrům, klobáskám a podobně.

Ingredience

600 gramů jablek
4 polévkové lžíce třtinového cukru
0,5 l bílého sladkého vína
snítka rozmarýnu
lístek šalvěje
špetka mletého zeleného kardamomu
špetka skořice

Postup

1. Do nádoby vlijeme víno, zavaříme s kardamomem a bylinkami.

2. Přidáme jablka pokrájená na malé kousky, třtinový cukr a nakonec skořici.

3. Vaříme do změknutí.

4. Jablka rozmačkáme a vyvaříme většinu tekutiny. Po zchladnutí můžeme podávat. Pokud chutney dáme do sterilizovaných sklenic do lednice, vydrží měsíce.

Tento recept pro vás připravil

Majk Zámečník

Ingredience

600 gramů jablek
4 polévkové lžíce třtinového cukru
0,5 l bílého sladkého vína
snítka rozmarýnu
lístek šalvěje
špetka mletého zeleného kardamomu
špetka skořice

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru