Kdo by neměl rád jablka. Ale co s nimi, když je jich příliš najednou? Jedním z vynikajících receptů je jablečné chutney, které se hodí k masu, rýži, do sendviče, k sýrům, klobáskám a podobně.
Ingredience
600 gramů jablek
4 polévkové lžíce třtinového cukru
0,5 l bílého sladkého vína
snítka rozmarýnu
lístek šalvěje
špetka mletého zeleného kardamomu
špetka skořice
Postup
1. Do nádoby vlijeme víno, zavaříme s kardamomem a bylinkami.
2. Přidáme jablka pokrájená na malé kousky, třtinový cukr a nakonec skořici.
3. Vaříme do změknutí.
4. Jablka rozmačkáme a vyvaříme většinu tekutiny. Po zchladnutí můžeme podávat. Pokud chutney dáme do sterilizovaných sklenic do lednice, vydrží měsíce.
Majk Zámečník
Ingredience
600 gramů jablek
4 polévkové lžíce třtinového cukru
0,5 l bílého sladkého vína
snítka rozmarýnu
lístek šalvěje
špetka mletého zeleného kardamomu
špetka skořice
Tagy
- Levné, Rychlé, Sladké, Vegetarianské
- Ovoce
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.