Jablka v těstíčku

Tahle malá vzpomínka na dětství je jednoduchá na přípravu a všem moc chutná. Posbírejte pár voňavých jablek pod stromem a přichystejte si sladkou svačinku.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Vejce vymícháme s cukrem. Přidáme mouku, žloutek a víno.

2.

Jablka odjádřincujeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.

3.

Jablka obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova v rozpáleném oleji.

4.

Po vytažení z pánve zaprášíme skořicí a podáváme.

Autor receptu: Majk Zámečník

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

olej

4 větší jablka

1 žloutek

4 lžíce cukru

6 lžíce hladké mouky

1 dc sladkého bílého vína

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení