Tahle malá vzpomínka na dětství je jednoduchá na přípravu a všem moc chutná. Posbírejte pár voňavých jablek pod stromem a přichystejte si sladkou svačinku.
Ingredience
olej
4 větší jablka
1 žloutek
4 lžíce cukru
6 lžíce hladké mouky
1 dc sladkého bílého vína
Postup
1. Vejce vymícháme s cukrem. Přidáme mouku, žloutek a víno.
2. Jablka odjádřincujeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.
3. Jablka obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova v rozpáleném oleji.
4. Po vytažení z pánve zaprášíme skořicí a podáváme.
Majk Zámečník
Ingredience
olej
4 větší jablka
1 žloutek
4 lžíce cukru
6 lžíce hladké mouky
1 dc sladkého bílého vína
Tagy
- Levné, Rychlé, Sladké, Vegetarianské
- Ovoce
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!