Skořicové hranolky z chleba

Jsou hotové ve vteřině a snadno s nimi pohostíte například nečekanou návštěvu. Do francouzských hranolků zpracujete tvrdší chleba i zbylé vajíčko, dětem budou chutnat se sladkou omáčkou a klidně i jen tak.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Zbylý chleba nakrájejte na malé hranoly.

2.

Smíchejte rozkvedlaná vajíčka s mlékem a solí. Chleba obalte ve vajíčku a nechte ho trochu nasáknout.

3.

Na pánvi rozehřejte polovinu másla a postupně chleba ze všech stran dozlatova osmahněte.

4.

Ještě teplé hranolky obalte ve skořicovém cukru (cukr krupice smíchaný se skořicí) a naservírujte na talířku nebo v hezkém hrnečku.

Tip:

Skořicové hranolky můžete také ve zjednodušené podobě upéct v troubě. V tom případě přelijte rozpuštěné máslo přes pokrájené hranolky ze staršího chleba a důkladně rukama promíchejte. Zasypte je cukrem se skořicí a opět promíchejte tak, aby se cukr rovnoměrně distribuoval po celém povrchu chleba. Pečte na 180 °C dozlatova, přibližně 5 až 10 minut. Po vytažení z trouby je můžete ještě extra zasypat trochou skořice.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

4 plátky starého chleba

2 vejce

60 ml mléka

30 g cukru

sůl

1 lžička skořice

2 lžíce másla na opékání

 

Září proti plýtvání

Každý týden dávka tipů jak neplýtvat do e-mailu.

více

Zkus i jiné recepty

10. 05. 2023 Vege burger

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení