1.
Zbylý chleba nakrájejte na malé hranoly.
2.
Smíchejte rozkvedlaná vajíčka s mlékem a solí. Chleba obalte ve vajíčku a nechte ho trochu nasáknout.
3.
Na pánvi rozehřejte polovinu másla a postupně chleba ze všech stran dozlatova osmahněte.
4.
Ještě teplé hranolky obalte ve skořicovém cukru (cukr krupice smíchaný se skořicí) a naservírujte na talířku nebo v hezkém hrnečku.
Tip:
Skořicové hranolky můžete také ve zjednodušené podobě upéct v troubě. V tom případě přelijte rozpuštěné máslo přes pokrájené hranolky ze staršího chleba a důkladně rukama promíchejte. Zasypte je cukrem se skořicí a opět promíchejte tak, aby se cukr rovnoměrně distribuoval po celém povrchu chleba. Pečte na 180 °C dozlatova, přibližně 5 až 10 minut. Po vytažení z trouby je můžete ještě extra zasypat trochou skořice.