1.
Knedlíky nakrájejte na tenké plátky.
2.
V míse prošlehejte vidličkou vejce s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
3.
Bylinky nasekejte nadrobno, mrkev oloupejte a nastrouhejte. Vsypte k vejcím.
4.
K vejcím nastrouhejte sýr a důkladně promíchejte.
5.
Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací formu vymažte olejem a skládejte do ní plátky knedlíku šikmo tak, aby se částečně překrývaly. Každou řadu přelijte trochou připravené směsi. Pokračujte, až naplníte celou formu.
6.
Pečte v předehřáté troubě 15 minut. Posypte parmezánem a pečte 20–25 minut dozlatova.
Tip:
Gratin můžete připravit i z bramborového knedlíku, postačí mu poloviční množství mléka a vajec.