Frittata s těstovinami a cuketou

Frittata je italská silnější omeleta, ve které zužitkujete i jiné zbytky již uvařených potravin – brambory, luštěniny, uzeniny, ztvrdlé sýry i povadlou zeleninu.

Ingredience

uvařené špagety či jiné těstoviny
vejce
cukety
50 ml mléka
máslo
sůl

Postup

1. Cukety umyjte, očistěte, nakrájejte na kolečka a smažte dozlatova na pánvi s trochou másla a soli.

2. Smíchejte vajíčka s mlékem, sýrem a špetkou soli.

3. Jakmile budou cukety vláčné, přidejte k nim těstoviny, promíchejte a přilijte vaječnou směs.

4. Opečte frittatu z obou stran buď na pánvi (otáčejte opatrně, pomozte si talířem) nebo v troubě a servírujte ji teplou.

Tento recept pro vás připravil

Petr Hanzel

Ingredience

uvařené špagety či jiné těstoviny
vejce
cukety
50 ml mléka
máslo
sůl

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru