Frittata je italská silnější omeleta, ve které zužitkujete i jiné zbytky již uvařených potravin – brambory, luštěniny, uzeniny, ztvrdlé sýry i povadlou zeleninu.
Ingredience
uvařené špagety či jiné těstoviny
vejce
cukety
50 ml mléka
máslo
sůl
Postup
1. Cukety umyjte, očistěte, nakrájejte na kolečka a smažte dozlatova na pánvi s trochou másla a soli.
2. Smíchejte vajíčka s mlékem, sýrem a špetkou soli.
3. Jakmile budou cukety vláčné, přidejte k nim těstoviny, promíchejte a přilijte vaječnou směs.
4. Opečte frittatu z obou stran buď na pánvi (otáčejte opatrně, pomozte si talířem) nebo v troubě a servírujte ji teplou.
Petr Hanzel
Ingredience
uvařené špagety či jiné těstoviny
vejce
cukety
50 ml mléka
máslo
sůl
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Vejce, Zelenina
Obědovka
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.