1.
Játra důkladně očistěte. Odkrojky z vepřového rozmixujte do hladka. Přidejte očištěná játra, koření, víno, bylinky, sůl, pepř, česnek, šalotku, 100 g másla a rozmixujte do hladka.
2.
Rozmixovanou směsí naplňte menší zavařovací skleničky nebo hřbet vyložený folií. Vložte do pekáčku, podlijte asi 3 cm vody a dejte péct do trouby na 100 °C asi 50 minut.
3.
Mezitím si připravte bylinkové máslo na zalití paštiky. Máslo rozpusťte na mírném ohni a následně rozmixujte s medvědím česnekem (stačí polovina, zbytek použijte na ozdobu).
4.
Zkontrolujte paštiku. Správně upečená by měla být pěkně růžová. Pokud je hotová, zalijte ji zeleným máslem a dejte chladit na několik hodin, nejlépe do druhého dne.
5.
Podávejte s krajícem rozpečeného chleba a čerstvými listy medvědího česneku.