V červnu máme z úrody cuket radost. V srpnu už nevíme co s nimi. Zkuste netradiční a rychlý recept z blogu S vášní pro jídlo.
Ingredience
• 200g cukety
• 3 lžíce olivového oleje + 3 navíc na zálivku
• 300g staršího pečiva (chléb, bageta, houska)
• jarní cibulka
• hrst petrželky
• hrst zelených oliv
• šťáva z poloviny citronu
• sůl a pepř
Postup
1. Cuketu nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm, osolíme a na oleji opečeme dozlatova z obou stran.
2. Cuketu vyndáme z pánve a na zbylém tuku do křupava opečeme na kousky nakrájené, nebo natrhané pečivo společně s jarní cibulkou na kolečka.
3. Pečivo přidáme k cuketě, přisypeme nasekanou petrželku a olivy.
4. V misce promícháme 3 lžíce oleje s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, nalijeme na salát, promícháme a podáváme.
Blogerka S vášní pro jídlo
Recept vznikl v rámci kuchařské výzvy ve spolupráci s Food Blogem Roku a Papelote.
Ingredience
- 250 g rýže
- 1 lžíce olivového
- oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 hrst čerstvého
- koriandru včetně
- stonků
- 1 lžíce kari koření
- 300 g zbylého pečeného
kuřecího masa - 300 g zbylé pečené
zeleniny - 10 zelených hrachových
lusků - 1 plechovka
kokosového mléka - 1 citron
- 1 špetka chilli vloček
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Zelenina

Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!