Cuketová panzanella

V červnu máme z úrody cuket radost. V srpnu už nevíme co s nimi. Zkuste netradiční a rychlý recept z blogu S vášní pro jídlo.

Ingredience

• 200g cukety

• 3 lžíce olivového oleje + 3 navíc na zálivku

• 300g staršího pečiva (chléb, bageta, houska)

• jarní cibulka

• hrst petrželky

• hrst zelených oliv

• šťáva z poloviny citronu

• sůl a pepř

 

Postup

1. Cuketu nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm, osolíme a na oleji opečeme dozlatova z obou stran.

2. Cuketu vyndáme z pánve a na zbylém tuku do křupava opečeme na kousky nakrájené, nebo natrhané pečivo společně s jarní cibulkou na kolečka.

3. Pečivo přidáme k cuketě, přisypeme nasekanou petrželku a olivy.

4. V misce promícháme 3 lžíce oleje s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, nalijeme na salát, promícháme a podáváme.

Tento recept pro vás připravila

Blogerka S vášní pro jídlo

Recept vznikl v rámci kuchařské výzvy ve spolupráci s Food Blogem Roku a Papelote.

Vznik receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí.

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 1 lžíce olivového
  • oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 hrst čerstvého
  • koriandru včetně
  • stonků
  • 1 lžíce kari koření
  • 300 g zbylého pečeného
    kuřecího masa
  • 300 g zbylé pečené
    zeleniny
  • 10 zelených hrachových
    lusků
  • 1 plechovka
    kokosového mléka
  • 1 citron
  • 1 špetka chilli vloček

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru