Citronové špagety s pečenou zeleninou

Podzimně laděné špagety, originálně doplněné citronovou kůrou a opečenou strouhankou. Zeleninu můžete vybrat podle toho, co máte zrovna v ledničce a šanci můžete dát i starším kusům.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.

2.

Na 2 lžících oleje opražte za stálého promíchávání strouhanku dozlatova. Osolte a opepřete.

3.

Najemno nastrouhejte kůru ze dvou citronů a polovinu vmíchejte do opečené strouhanky. Dejte stranou.

4.

Špagety uvařte podle návodu na obalu na skus.

5.

Na zbylém oleji opékejte minutu prolisovaný česnek. Přidejte víno a nechte jej zredukovat na polovinu objemu. Přidejte zeleninu a 2 minuty společně prohřívejte. Podle chuti osolte a opepřete.

6.

K zelenině přidejte uvařené špagety, 2 lžíce citronové šťávy, lžíci majonézy a podle potřeby asi naběračku vody, ve které se špagety vařily. Promíchávejte, dokud se tekutina nevyvaří.

7.

Odstraňte z ohně a vmíchejte zbylou citronovou kůru. Posypejte zbylou strouhankou a parmazánem a ihned podávejte.

 

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

4 lžíce olivového oleje

150 g čerstvé strouhanky

Sůl, pepř

2 bio citrony

450 g suchých špaget

1 stroužek česneku

100 ml bílého suchého vína

450 g pečené zeleniny

1 lžíce majonézy

50 g strouhaného parmazánu

Právě v prodeji

Nový průvodce neplýtváním – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ho společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení