1.
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.
2.
Na 2 lžících oleje opražte za stálého promíchávání strouhanku dozlatova. Osolte a opepřete.
3.
Najemno nastrouhejte kůru ze dvou citronů a polovinu vmíchejte do opečené strouhanky. Dejte stranou.
4.
Špagety uvařte podle návodu na obalu na skus.
5.
Na zbylém oleji opékejte minutu prolisovaný česnek. Přidejte víno a nechte jej zredukovat na polovinu objemu. Přidejte zeleninu a 2 minuty společně prohřívejte. Podle chuti osolte a opepřete.
6.
K zelenině přidejte uvařené špagety, 2 lžíce citronové šťávy, lžíci majonézy a podle potřeby asi naběračku vody, ve které se špagety vařily. Promíchávejte, dokud se tekutina nevyvaří.
7.
Odstraňte z ohně a vmíchejte zbylou citronovou kůru. Posypejte zbylou strouhankou a parmazánem a ihned podávejte.