Citronová rýže s levandulí

Každému se občas stane, že neodhadne množství rýže v hrnci. Zbyla vám nějaká od oběda? Nechte se inspirovat naší šťavnatou sladkokyselou variantou, která nabudí vaše chuťové pohárky.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

V rendlíku rozehřejte citronovou šťávu, vložte citronovou kůru, levanduli a vše oslaďte.

 

2.

Přidejte rýži, trochu vody a vařte, dokud není rýže obalená v lehkém sirupu.

3.

Jezte zatepla či zastudena.

Autor receptu: Richard Jacobsen

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

uvařená rýže

citron

kůra z biocitronu

4 snítky levandule

sirup z agáve, javorový sirup nebo jakýkoliv světlý sirup či cukr

voda

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení