Nevíte si rady se zbylým chlebem? Zkuste si z něj opéct křupavé krutony, které skvěle doplní krémové polévky nebo saláty. Můžete jich udělat větší množství, uschovat je ve sklenici a mít je kdykoli po ruce.
Ingredience
200 g starého chleba
1 stroužek česneku
¼ hrsti bylinek
1 lžíce olivového oleje
sůl
Postup
1. Nakrájejte starý chléb na menší kousky o přibližně stejné velikosti do mísy.
2. Česnek oloupejte a rozmělněte ho v hmoždíři nebo rozmixujte v mixéru s bylinkami, olejem a solí, případně můžete nasekat česnek nadrobno a smíchat ho se solí a olejem.
3. Směs promíchejte s chlebovými kostkami. Olej by měl pokrýt povrch chleba, ale neměl by se do něj příliš vpít.
4. Pečivo rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte dozlatova přibližně 10 minut.
5. Hotové krutony nechte vychladnout, a pokud je rovnou nespotřebujete, uchovejte je v suché uzavíratelné dóze. Přidejte jako chutnou ingredienci do dalších pokrmů.
Richard Jacobsen
Ingredience
200 g starého chleba
1 stroužek česneku
¼ hrsti bylinek
1 lžíce olivového oleje
sůl
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Pečivo
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.