Chlebové krutony s bylinkami

Nevíte si rady se zbylým chlebem? Zkuste si z něj opéct křupavé krutony, které skvěle doplní krémové polévky nebo saláty. Můžete jich udělat větší množství, uschovat je ve sklenici a mít je kdykoli po ruce.

Ingredience

200 g starého chleba
1 stroužek česneku
¼ hrsti bylinek
1 lžíce olivového oleje
sůl

Postup

1. Nakrájejte starý chléb na menší kousky o přibližně stejné velikosti do mísy.

2. Česnek oloupejte a rozmělněte ho v hmoždíři nebo rozmixujte v mixéru s bylinkami, olejem a solí, případně můžete nasekat česnek nadrobno a smíchat ho se solí a olejem.

3. Směs promíchejte s chlebovými kostkami. Olej by měl pokrýt povrch chleba, ale neměl by se do něj příliš vpít.

4. Pečivo rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte dozlatova přibližně 10 minut.

5. Hotové krutony nechte vychladnout, a pokud je rovnou nespotřebujete, uchovejte je v suché uzavíratelné dóze. Přidejte jako chutnou ingredienci do dalších pokrmů.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

200 g starého chleba
1 stroužek česneku
¼ hrsti bylinek
1 lžíce olivového oleje
sůl

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru