Chlebová buchta s čokoládou

V domácnostech nejvíc vyhazujeme pečivo, přitom se z něj dá vyrobit tahle úžasná dobrota! Udělejte si i vy vláčnou chlebovou buchtu, která vás zahřeje. P. S. Žemlovka bude závidět!
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Ztvrdlé pečivo nakrájíme na kostičky.

2.

V míse rozmícháme několik vajec, osladíme a přidáme mléko či smetanu. Ochutíme rumem, vanilkovým cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pomerančovou kůrou a špetkou soli.

3.

Čokoládu nakrájíme na malé kousky.

4.

Vymažeme si pekáček máslem a vysypeme ho moukou.

5.

Nakrájené pečivo a čokoládu vmícháme do tekuté směsi. Promícháme a přendáme do pekáčku, kde vše necháme asi 30 minut odpočívat.

6.

Po pů hodině, během níž se pečivo krásně nasáklo, vložíme pekáček do trouby a pečeme 20 minut na 180 °C. Výsledek je famózní!

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

starší pečivo

vejce

smetana

mléko

čokoláda

skořice

rum

muškátový oříšek

pomerančová kůra

vanilkový cukr

cukr

sůl

máslo na vymazání

Promyslete si nákup

Ovládněte pár triků pro nakupování, omezte plýtvání a ušetřete.

více

Zkus i jiné recepty