Chipsy ze slupek brambor

Slupky z brambor nemusí nutně skončit v koši. Pokud máte čas, zkuste si z nich vyrobit domácí chipsy.

Ingredience

slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl

Postup

1. Brambory před loupáním důkladně okartáčujeme a omyjeme.

2. Slupky nakrájíme na plátky a ponoříme na hodinu do misky s vodou a ledem. Poté je zcedíme, osušíme čistou utěrkou a následně.

3. Smažíme na pánvi s olejem do křupava. Posléze nádherně zezlátnou.

4. Nabereme je děrovanou vařečkou, necháme odkapat a položíme na kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky, které z nich odsají přebytečnou mastnotu. Posolíme a hned servírujeme.

Tento recept pro vás připravil

Petr Hanzel

Ingredience

slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru