Slupky z brambor nemusí nutně skončit v koši. Pokud máte čas, zkuste si z nich vyrobit domácí chipsy.
Ingredience
slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl
Postup
1. Brambory před loupáním důkladně okartáčujeme a omyjeme.
2. Slupky nakrájíme na plátky a ponoříme na hodinu do misky s vodou a ledem. Poté je zcedíme, osušíme čistou utěrkou a následně.
3. Smažíme na pánvi s olejem do křupava. Posléze nádherně zezlátnou.
4. Nabereme je děrovanou vařečkou, necháme odkapat a položíme na kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky, které z nich odsají přebytečnou mastnotu. Posolíme a hned servírujeme.
Petr Hanzel
Ingredience
slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl
Tagy
- Levné, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.