Chipsy ze slupek brambor

Slupky z brambor nemusí nutně skončit v koši. Pokud máte čas, zkuste si z nich vyrobit domácí chipsy.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Brambory před loupáním důkladně okartáčujeme a omyjeme.

2.

Slupky nakrájíme na plátky a ponoříme na hodinu do misky s vodou a ledem. Poté je zcedíme, osušíme čistou utěrkou a následně.

3.

Smažíme na pánvi s olejem do křupava. Posléze nádherně zezlátnou.

4.

Nabereme je děrovanou vařečkou, necháme odkapat a položíme na kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky, které z nich odsají přebytečnou mastnotu. Posolíme a hned servírujeme.

Autor receptu: Petr Hanzel

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení