Slupky z brambor nemusí nutně skončit v koši. Pokud máte čas, zkuste si z nich vyrobit domácí chipsy.
Ingredience
slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl
Postup
1. Brambory před loupáním důkladně okartáčujeme a omyjeme.
2. Slupky nakrájíme na plátky a ponoříme na hodinu do misky s vodou a ledem. Poté je zcedíme, osušíme čistou utěrkou a následně.
3. Smažíme na pánvi s olejem do křupava. Posléze nádherně zezlátnou.
4. Nabereme je děrovanou vařečkou, necháme odkapat a položíme na kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky, které z nich odsají přebytečnou mastnotu. Posolíme a hned servírujeme.
Petr Hanzel
Ingredience
slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl
Tagy
- Levné, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!