Chutney je výborné do sendviče i na indický chleba naan. Zkuste něco nového a zpestřete si tak jídelníček. Tento recept je základní, a proto se nebojte experimentovat s kořením. Můžete přidat chilli, koriandr, citronovou trávu, zázvor, limetové listy nebo semínka hořčice.
Ingredience
2 zhnědlé banány
1 cibule
2 hvězdičky badyánu
2 bobkové listy
1 čajová lžička kardamomu
1 čajová lžička kurkumy
5 lžic bílého vinného octa
trocha vody
Postup
1. Nakrájejte banán a cibuli na malé kousky a přidejte spolu se všemi ostatními ingrediencemi do rendlíku.
2. Nechte chutney pomalu vařit asi 30 minut doměkka. A je to hotovo! Intenzivní sladká, pikatní a kyselá chuť zároveň skvěle doplní sýr, šunku nebo kuře.
Richard Jacobsen
Ingredience
2 zhnědlé banány
1 cibule
2 hvězdičky badyánu
2 bobkové listy
1 čajová lžička kardamomu
1 čajová lžička kurkumy
5 lžic bílého vinného octa
trocha vody
Tagy
- Levné, Sladké, Vegetarianské
- Ovoce
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.