Banánové chutney

Chutney je výborné do sendviče i na indický chleba naan. Zkuste něco nového a zpestřete si tak jídelníček. Tento recept je základní, a proto se nebojte experimentovat s kořením. Můžete přidat chilli, koriandr, citronovou trávu, zázvor, limetové listy nebo semínka hořčice.

Ingredience

2 zhnědlé banány
1 cibule
2 hvězdičky badyánu
2 bobkové listy
1 čajová lžička kardamomu
1 čajová lžička kurkumy
5 lžic bílého vinného octa
trocha vody

Postup

1. Nakrájejte banán a cibuli na malé kousky a přidejte spolu se všemi ostatními ingrediencemi do rendlíku.

2. Nechte chutney pomalu vařit asi 30 minut doměkka. A je to hotovo! Intenzivní sladká, pikatní a kyselá chuť zároveň skvěle doplní sýr, šunku nebo kuře.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

2 zhnědlé banány
1 cibule
2 hvězdičky badyánu
2 bobkové listy
1 čajová lžička kardamomu
1 čajová lžička kurkumy
5 lžic bílého vinného octa
trocha vody

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru