Zachraň oběd podporujeme, protože sdílíme nadšení a energii pro dobrou věc, říká CEO Etnetera Flow

Aplikace Zachraň oběd je na světě. Po dobu několika měsíců jsme na jejím vývoji spolupracovali s firmou Etnetera Flow. Proč si firma pro jejich CSR spolupráci vybrala právě nás a co aplikaci přejí do budoucna nám pověděl CEO firmy Miloš Felix.

Kdo je Etnetera Flow a jaké jsou její hlavní činnosti? 

Etnetera Flow je přední technologická společnost specializující se na vývoj mobilních aplikací a tvorbu pokročilých designů. Mezi naše nejznámější realizace patří například aplikace ČSOB Smart, která poskytuje moderní bankovní služby, aplikace Košík.cz pro pohodlné online nakupování potravin, nebo aplikace MyŠKODA zaměřená na e-mobilitu.

Odkud se vzal impuls pro CSR aktivity u vás ve společnosti?

Impuls pramení z naší firemní kultury, postavené na třech základních pilířích: vzájemném respektu, otevřené komunikaci a osobní odpovědnosti. Tyto hodnoty z velké částí ovlivňují naše rozhodování a chování v každodenním životě. A podobně jak tomu bylo v minulosti, kdy jsme startovali projekt mobilní akademie pro mladé talenty, i tentokrát nás k myšlence „dělání dobra” inspiroval tým.

Osobně mám velkou radost, že nám úspěchy v komerčních projektech otevírají dveře k možnostem věnovat část naší kapacity a know-how nekomerčním CSR projektům, které mají pro nás a naši komunitu význam. Jsem přesvědčen, že zodpovědnost vůči společnosti a životnímu prostředí by měla být nedílnou součástí každého podnikání.

Jak jste se dozvěděli o neziskovce Zachraň jídlo?

Po předání jednoho velkého projektu jsme nějakou dobu měli volnější kapacity, o které jsem rozhodně nechtěl přijít. Proto věnovat více energie do sociálně prospěšného projektu byla pro nás v této situaci jasná volba.

Myslím, že Zachraň oběd v té době měl první výročí a my zaznamenali tuto iniciativu v médiích. Projekt se nám líbil, a tak slovo dalo slovo, a my se po diskuzich s týmem rozhodli tuto iniciativu podpořit. 

Co vás na projektu Zachraň oběd oslovilo natolik, že jste se rozhodli pomáhat právě tomuto projektu?

Již první setkání se Zachraň jídlo pro nás bylo velmi inspirativní. Krom energie a nadšení týmu, podobného tomu u nás ve Flow nás všechny oslovil nápad podílet se na appce propojující dárce a příjemce jídla, které by se jinak vyhodilo. Šetří se napříč celým řetězcem od surovin, přes energie a lidskou práci, až k závěrečné třešničce, což je pomoc lidem v tíživé situaci. Z mého pohledu tato iniciativa hezky propojuje naše hodnoty a vztah k jídlu v týmu. 

Zároveň nám dává smysl společný cíl, vytvořit jednoduchou a uživatelsky přívětivou aplikaci, která přitáhne do systému více provozoven.

Je projekt Zachraň oběd jediným projektem vašich CSR aktivit?

Zachraň jídlo je naše druhá aktivita v této oblasti. Jako první jsme před dvěma lety zahájili podporu klubu svobodných matek, kde pomáháme rodičům a jejich dětem. 

Aplikaci Zachraň oběd jsme společně dokončili a nedávno spustili, co byste jí popřál?

Přeji jí úspěch, ať se jí daří minimálně tak dobře, jako našim komerčním aplikacím. Doufám, že přiláká více provozoven, které budou chtít tento skvělý projekt podpořit. Držím také palce celému týmu, aby dokázal naplnit očekávání, se kterými do toho šli, a aby udrželi zápal pro dobrou věc.

CEO Etnetera Flow Miloš Felix

Další články

Náš projekt Prague Food Waste odhalil, že ve čtyřech pražských školních jídelnách, fungujících jako příspěvková organizace, končí až 31 %
Náš rozhovor se CSR manažerkou Lucií Loučkovou ze společnosti Tesco v České republice otevírá dveře do světa jejich boje proti
Evropská komise na začátku července představila návrh směrnice na právně závazné cíle pro snížení množství potravinového odpadu, jichž mají členské
Přejít nahoru