Důvody jsou různé, od přehnaných estetických nároků ze strany obchodních řetězů, po nedostatek pracovní síly a nepřízeň počasí. Podílejte se s námi na zachraňování, přijďte ve středu 10. června od 19.30 na informační schůzku do Studia Alta nebo se rovnou zapište jako dobrovolník a my vám budeme posílat výzvy. Více o tom, co znamená být dobrovolníkem během paběrkování, se dozvíte v této brožuře. Těšíme se na společné zážitky.
Vydejte se s námi na pole jako dobrovolník!
Na polích leží nesesbírané kedlubny, saláty, ředkvičky a spousta další hodnotné zeleniny. Vydejte se s námi a pomozte sklidit jídlo, které dostanou sociálně slabí lidé prostřednictvím Potravinových bank. Díky projektu Zachraň a daruj, kterému neformálně říkáme Paběrkování, se nám podaří smysluplně využít jídlo, které by se jinak zaoralo.
Další články
Možná to bude znít až neuvěřitelně – ale opravdu to funguje. Podpora naší práce na snížení plýtvání jídlem, aniž by
Nedávná zpráva z Velké Británie ukazuje další pozitivní přístup k potravinám a věříme, že by mohl být inspirací i pro
Den proti plýtvání, který se konal 10. dubna 2025, přivedl do Skautského institutu na Staroměstském náměstí zájemce o naše téma.