Když jsme si minulý rok přijeli do Dobré farmy pro stovky kilo špagetových dýní pro potravinovou banku, ukazoval nám farmář Vojta dýně, které tu zůstaly navíc. Šlo o vyřazené kousky roztodivných odrůd. Buď nebyly dostatečně vybarvené, nebo byly moc malé, uvnitř ale byly naprosto zralé. Nechápali jsme, proč by se neměly dostat k zákazníkům. Proto jsme letos v rámci kampaně Jsem připraven domluvili spolupráci, která – jak doufáme – bude pokračovat.
Od 17. 10. do 21. 10. dostanou hosté ve fine diningové restauraci V Zátiší menu z vyřazených dýní od Vojty Sýkory. Na obrázku výš můžete vidět, jak taková vyřazená dýně vypadá! (Foto z minulého roku, kdy jsme přijeli na pole paběrkovat).
Na talířích hostů se promění v polévku z muškátové dýně, cizrny a kokosového mléka, ochutnají pražmu královskou a dýňové ʺšpagetyʺ s oregánem, dýňové pyré, nakládanou máslovou dýni a další pochoutky.
Chceme tím ukázat, že jde především o chuť, ne o vzhled potravin, které se na Dobré farmě pěstují dokonce v bio kvalitě. Byla by je přece škoda vyhodit! A máme radost, že se k tomu hlásí i jedna z nejlepších restaurací u nás.
Myslíte si, že má naše práce smysl? Přispějte nám na další činnost. Děkujeme!