Projekty

Zachraň jídlo spatřilo světlo světa v roce 2013, kdy jsme uspořádali náš první happening.
Od té doby se nám podařilo skrz naše projekty, osvětové kampaně a výzkumy realizovat několik významných systémových změn. A těšíme se na další výzvy.

Naše přelomové projekty v záchraně jídla

Naše projekty

  • Roky

  • Štítky

V závodních jídelnách a rychlém občerstvení se vyhodí 27 000 tun jídla ročně. Jaké jsou příčiny a jak plýtvání omezit na minimum a ušetřit? Tím se zabýval dvouletý výzkumný projekt Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování, na kterém jsme se podíleli.
Do roku 2025 budeme měřit množství potravinového odpadu v Praze. Odhalíme, kolik se vyhazuje jídla v domácnostech a ve vybraných typech příspěvkových organizací – konkrétně ve školách, domovech pro seniory a v nemocnicích. Následně připravíme doporučení pro veřejnou správu, jak odpadu předcházet.

Uspořádáme záchranářský workshop
u vás ve firmě

Připravíme workshop na míru. Společný seminář či teambuilding pro firmu, neziskovku, sociální podnik nebo jen skupinu nadšených zaměstnanců s vámi vyladíme tak, abyste si z něj odnesli přesně to, co potřebujete. Přidejte se ke stovkám zaměstnanců, kteří ví, jak šetřit jídlem.

Partneři

Finanční partneři

Mediální partneři

Přejít nahoru