Přípravy na Jam session jsou v plném proudu

Tři hrnce, tři kuchaři, ovoce a zelenina. Tři, dva, jedna, teď: Zachraň jídlo chystá další akci. Jmenuje se Jam session a kromě 1000 uvařených džemů, které si budete moct odnést zdarma, si na akci zajamuje řada kapel. Přijďte 16. července od 14 hodin do Tiskárny na vzduchu v Praze.

Proč jsme se rozhodli vařit džemy? Protože se v letošním roce věnujeme plýtvání ovocem a mapujeme situaci mezi ovocnáři a velkosklady, kde se překládá dovážené ovoce a zelenina. Také se soustředíme na plýtvání v domácnostech. Jam session obojí pěkně propojuje.

Během odpoledních workshopů se zaměříme na to, co můžeme sami dělat proti plýtvání jako spotřebitelé, jak správně skladovat a uchovávat potraviny. My všichni – koncoví spotřebitelé – jsme totiž zodpovědní za největší část z celkového objemu vyhozených potravin.

Další články

Možná to bude znít až neuvěřitelně – ale opravdu to funguje. Podpora naší práce na snížení plýtvání jídlem, aniž by
Nedávná zpráva z Velké Británie ukazuje další pozitivní přístup k potravinám a věříme, že by mohl být inspirací i pro
Den proti plýtvání, který se konal 10. dubna 2025, přivedl do Skautského institutu na Staroměstském náměstí zájemce o naše téma.
Přejít nahoru