Kupte si vstupenku na benefiční zero-waste večeři

Ve spolupráci se společností Zátiší Group připravujeme luxusní večeři ve stylu zero-waste, tedy bez tvorby zbytečných odpadů. Vaření delikátního menu se zhostí špičkový kuchař Scott van Wagenen z restaurace Satsang a Stanislava Marková, šéfkuchařka z restaurace Žofín Garden, kde se večeře 19. října od 19 hodin uskuteční. Výtěžek z prodeje vstupenek půjde na podporu našich aktivit. Prostory a zázemí nabídne Zátiší Group pro akci zdarma.

Zveme vás na šestichodové fine-dining menu zahrnující pokrmy vytvořené v souladu s principem neplýtvání s potravinami. Kuchaři se zaměří na využití celého zvířete, k ochutnání budou fermentované a nakládané pokrmy, které zvyšují výživnost jídla. Vařit se bude z lokálních surovin a ze zeleniny v bio k valitě z Dobré farmy, kam jezdíme paběrkovat.

Autorem menu je Američan žijící v Praze Scott van Wagenen, který je principu neplýtvání nakloněn a jenž pravidelně pořádá vlastní pop-up večeře. Nyní se rozhodl podpořit Zachraň jídlo a dal dohromady toto výjimečné menu doplněné o ochutnávku vín z vinařství Mikrosvín Mikulov. Vína budou vybrána sommeliérem z vinařství Mikrosvín speciálně k jednotlivým chodům.

Výtěžek z akce poputuje na naše aktivity, konkrétně na rozjezd cateringu využívajícího principy záchranářských receptů. V případě zájmu o vstupenky se hlaste přes e-mailovou adresu inka.jurkova@zachranjidlo.cz. Počet míst je limitovaný a cena degustačního menu je 2 999 Kč. Rezervace na akci je možná do 15. října 2017.

Další články

Den proti plýtvání, který se konal 10. dubna 2025, přivedl do Skautského institutu na Staroměstském náměstí zájemce o naše téma.
Představte si, že ve školní jídelně zbyde na konci dne několik desítek porcí obědů. Kam putují? Bohužel, dosud většinou rovnou
Od příštího roku dojde u našich sousedů ke zvýšení poplatku za potravinový odpad obchodů a obchodních řetězců. Toto opatření je
Přejít nahoru