Hurá na pole! Paběrkovací sezóna je zahájena

Tak a máme to za sebou – první letošní paběrkování. V úterý ve tři hodiny jsem spolu s dobrovolnicemi Nicole, Terezou, Míšou a novou koordinátorkou paběrkování Bárou Kousalovou vyrazil paběrkovat. Čekaly na nás křivé mrkve, kedlubny, "příliš malé“ zelí a cibule.

Ještě než jsme dojeli do Zálezlic k panu zemědělci Hankovi, zastavili jsme se ve velkoskladu za Prahou. Zde na nás pro změnu čekaly podkalibrované nektarinky (rozuměj příliš malé) a řapítkaté celery, které byly balené do 500 g balení, ale měly třeba jen 350 g (ano, to je také problém!). Celery ani nektarinky nepřišly ale nazmar a naskládali jsme je do auta potravinové banky.

Vyšlo nám skvělé počasí a v pěti lidech jsme stihli za necelé tři hodiny nasbírat téměř 500 kg zeleniny. Ta putovala s panem Volfem, řidičem potravinové banky, jejich klientům.

Tentokrát s námi na pole vyrazila i Nicole, která vede úspěšný vlog A Cup of style, díky němuž se o problematice „křivých mrkvích“ dozví celá její velká komunita sledovatelů. Byla to také premiéra Báry Kousalové, naší nové produkční a koordinátorky dobrovolníků. Moc jsme si to užili a těšíme se na další výjezd. Tak co, pojedete s námi? Těšíme se na vás!

 

Foto: Adam Podhola a Nicole z A Cup of Style

Web A Cup of Style

Další články

Od příštího roku dojde u našich sousedů ke zvýšení poplatku za potravinový odpad obchodů a obchodních řetězců. Toto opatření je
Náš výzkum s Institutem evaluací a sociálních analýz odhalil, kolik potravinového odpadu vzniká v domovech pro seniory a nemocnicích. Výsledky
Pořádáte konferenci, nebo jiný event a obáváte se plýtvání jídlem? Máme pro vás několik tipů, jak minimalizovat odpad a efektivně
Přejít nahoru