Jaká je budoucnost potravin? Tesco pozve odborníky na plýtvání a udržitelnost

Ve čtvrtek 21. října proběhne kulatý stůl věnovaný potravinám a plýtvání s nimi. Pořádá ho Tesco Česká republika, hostem budou například ředitelka Zachraň jídlo Anna Strejcová, Andreas Beckmann, výkonný ředitel WWF pro střední a východní Evropu či Vlastislav Kotrč z Ministerstva životního prostředí ČR. Připojit se můžete online.

Kulatý stůl s názvem Budoucnost potravin: zdravá a bez plýtvání proběhne 21. října od 13:00 do 15:30, bude se živě vysílat a prostor bude i pro vaše dotazy.

Sledujte živě a ptejte se

Jaké okruhy se budou řešit?

  • Trendy v plýtvání v době (post)covidové.
  • Jídlo vs. Příroda. Boj o planetu?
  • Zdravě a udržitelně z pohledu zákazníka.

Hosté bloků:

Andreas Beckmann, výkonný ředitel WWF pro střední a východní Evropu
Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco Stores Česká republika
doc. Ing. Lea Kubíčková, Ph.D.– Vedoucí Ústavu marketingu a obchodu, Mendelova univerzita v Brně
Bc. Pavel Kosorin, ředitel Potravinové banky pro Brno a Jihomoravský kraj, z.s.
Ing. Vlastislav Kotrč – ministerský rada, Ministerstvo životního prostředí ČR
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ing. Iveta Bošková, Ph.D., vedoucí odboru Agrární trh z Ústavu zemědělské ekonomiky a informací
Ing. Ivana Procházková, ProVeg Česko
PhDr. Tamara Starnovská, odborná konzultantka systému nutriční péče, předsedkyně Sekce Výživy a nutriční péče, z.s.
Anna Strejcová, ředitelka, Zachraň jídlo

Diskuzi bude moderovat Zuzana Hodková.

 

 

 

 

Další články

Od příštího roku dojde u našich sousedů ke zvýšení poplatku za potravinový odpad obchodů a obchodních řetězců. Toto opatření je
Náš výzkum s Institutem evaluací a sociálních analýz odhalil, kolik potravinového odpadu vzniká v domovech pro seniory a nemocnicích. Výsledky
Pořádáte konferenci, nebo jiný event a obáváte se plýtvání jídlem? Máme pro vás několik tipů, jak minimalizovat odpad a efektivně
Přejít nahoru