Papírová spižírna už je k mání

Společně s českým papírnictvím papelote jsme vytvořili průvodce, který zůstane ve vaší rodině po generace. Střádejte si rady, jak neplýtvat jídlem, seřaďte si je podle sezóny a doplňujte, škrtejte, vylepšujte! Papírová spižírna je v prodeji právě teď.

Spižírnu jsme poskládali z několika částí tak, abyste v ní našli všechno důležité a zároveň v ní bylo dost prostoru pro vaše vlastní postřehy a tipy. Na co se můžete těšit?

Roční období

„Tak příští rok…“ Taky pokaždé prošvihnete sezónu bezových květů či medvědího česneku? Už se vám to nestane. Dali jsme dohromady, kdy sbírat bylinky, zeleninu i ovoce a jak je co nejlépe uchovat.

Výzvy

Na stránkách najdete i nejrůznější výzvy, které z vás udělají správného záchranáře jídla. Díky nim zkusíte změnit svoje návyky a reálně tak šetřit jídlo v kuchyni.

Recepty a poznámky

Máte doma spoustu papírů s vlastními recepty, kuchyňskými taháky nebo výstřižky z časopisů? Stačí je proděravět a přidat do kroužkové vazby nebo do kapsičky v zadní části.

Ilustrace

Spižírnu vyzdobil svými ilustracemi Jakub Bachorík. Obrázky v ní ale nejsou jen pro krásu, naučí vás, jak odměřit porci, co všechno lze v létě grilovat i jaká nejrůznější pesta jde doma vykouzlit.

Rodinný poklad

Každý rok si do Spižírny můžete dopisovat nové triky, vylepšovat postupy a poučit se z chyb. Během pár sezón se z ní stane rodinný poklad, který se bude dědit po generace. Odolné desky z veganské kůže ho ochrání.

>>> V prodeji je právě teď na e-shopu papelote <<<

 

Další články

Podzim je za rohem, a s ním přichází i sezóna dýní! Tyto oranžové krásky nejsou jen dekorací na Halloween, ale
Nedávno jsme přinesli data získaná z měření potravinového odpadu ve 4 školních jídelnách v Praze, které jsou zřizované a vaří
Náš projekt Prague Food Waste odhalil, že ve čtyřech pražských školních jídelnách, fungujících jako příspěvková organizace, končí až 31 %
Přejít nahoru