Žampiony plněné sýrem a vejci

Na Velikonoce zaplaví české domácnosti neobvykle velké množství vajec a často hledáme inspiraci, jak je zpracovat. Ať už máte klasické bílé žampiony, výraznější hnědé žampiony nebo velké portobello kloboučky, nádivka z vařených velikonočních vajec je jednou z možností, jak si užít jejich krémovou chuť. Masožrouti k cibulce přihodí třeba kousek anglické slaniny.

Ingredience

žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl

Postup

1. Žampionům odstraníme nožičku.

2. Na pánvi orestujeme najemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájené nožičky. Ovoníme snítkou tymiánu nebo jiné bylinky.

3. Necháme lehce zchladnout a vmícháme nadrobno pokrájená vejce.

4. Lehce osolíme kloboučky a naplníme je směsí.

5. Dáme je zapéct do trouby a navrch posypeme sýrem.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru