Na Velikonoce zaplaví české domácnosti neobvykle velké množství vajec a často hledáme inspiraci, jak je zpracovat. Ať už máte klasické bílé žampiony, výraznější hnědé žampiony nebo velké portobello kloboučky, nádivka z vařených velikonočních vajec je jednou z možností, jak si užít jejich krémovou chuť. Masožrouti k cibulce přihodí třeba kousek anglické slaniny.
Ingredience
žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl
Postup
1. Žampionům odstraníme nožičku.
2. Na pánvi orestujeme najemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájené nožičky. Ovoníme snítkou tymiánu nebo jiné bylinky.
3. Necháme lehce zchladnout a vmícháme nadrobno pokrájená vejce.
4. Lehce osolíme kloboučky a naplníme je směsí.
5. Dáme je zapéct do trouby a navrch posypeme sýrem.
Richard Jacobsen
Ingredience
žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Vejce
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.