FRANCOUZSKÝ TOAST Z MAZANCE

Pokud vám doma zbyl ztvrdlý mazanec nebo vánočka a už vám leze i ušima, dejte jim poslední šanci – v podobě francouzského toastu. Udělejte si ho třeba k snídani a uvidíte, že den bude hned příjemnější.

mazanec I

1.

Vejce rozšlehejte a podle potřeby rozřeďte mlékem.

2.

Mazanec z obou stran obalte (klidně ho nechte ve směsi chvíli ležet, ať dobře nasákne) a opečte na másle dozlatova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3.

Přendejte na talíř, pocukrujte a ještě horký podávejte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autorem receptu je Martina Valtrová. Přečtěte si víc o Zachraň jídlo a naší motivaci a pokud se vám to, co děláme, líbí, pošlete nám na chleba.

Chcete dostávat zajímavé informace a recepty mailem? Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.

Ingredience

1–2 plátky mazance
1 vejce
mléko
máslo (ideálně přepuštěné ghí, které se nebude tolik připalovat)
moučkový cukr

Další recepty: