Hurá na pole! Paběrkovací sezóna je zahájena

Tak a máme to za sebou – první letošní paběrkování. V úterý ve tři hodiny jsem spolu s dobrovolnicemi Nicole, Terezou, Míšou a novou koordinátorkou paběrkování Bárou Kousalovou vyrazil paběrkovat. Čekaly na nás křivé mrkve, kedlubny, "příliš malé“ zelí a cibule.

Ještě než jsme dojeli do Zálezlic k panu zemědělci Hankovi, zastavili jsme se ve velkoskladu za Prahou. Zde na nás pro změnu čekaly podkalibrované nektarinky (rozuměj příliš malé) a řapítkaté celery, které byly balené do 500 g balení, ale měly třeba jen 350 g (ano, to je také problém!). Celery ani nektarinky nepřišly ale nazmar a naskládali jsme je do auta potravinové banky.

Vyšlo nám skvělé počasí a v pěti lidech jsme stihli za necelé tři hodiny nasbírat téměř 500 kg zeleniny. Ta putovala s panem Volfem, řidičem potravinové banky, jejich klientům.

Tentokrát s námi na pole vyrazila i Nicole, která vede úspěšný vlog A Cup of style, díky němuž se o problematice „křivých mrkvích“ dozví celá její velká komunita sledovatelů. Byla to také premiéra Báry Kousalové, naší nové produkční a koordinátorky dobrovolníků. Moc jsme si to užili a těšíme se na další výjezd. Tak co, pojedete s námi? Těšíme se na vás!

 

Foto: Adam Podhola a Nicole z A Cup of Style

Web A Cup of Style

Další články

Náš rozhovor se CSR manažerkou Lucií Loučkovou ze společnosti Tesco v České republice otevírá dveře do světa jejich boje proti
Evropská komise na začátku července představila návrh směrnice na právně závazné cíle pro snížení množství potravinového odpadu, jichž mají členské
Loupu slupky od brambor a házím je do sáčku v kuchyňském koši s pocitem, že se na skládce rozloží a
Přejít nahoru