Další supermarket je připraven! Křivou zeleninu nabídne také Tesco

V létě minulého roku jsme zahájili kampaň Jsem připraven, která veřejnost informovala o množství vyhozených potravin a zároveň sbírala podpisy lidí, kteří by byli ochotni kupovat si tzv. křivou zeleninu. Nasbírali jsme přes deset tisíc podpisů a jak je vidět, kampaň nese své „ovoce“ i dál.

Záhy po spuštění naší kampaně Jsem připraven začaly křivou zeleninu nabízet internetový obchod Rohlik.cz a Penny Market. A oba pokusy zaznamenaly úspěch: od srpna do října prodali v Penny Marketu křivou zeleninu a ovoce za 13,5 milionu korun a na Rohlíku si zahnutou okurku či papriku vybere nejméně čtvrtina nakupujících, takže se zdejší nabídka rozrůstá.

Po těchto prodejcích se nyní ke kampani za křivou zeleninu přidává i třetí největší maloobchodní řetězec v ČR – Tesco. Zákazníci si budou moci vybrat ze čtyř druhů křivé zeleniny, která se bude prodávat se slevou: zakroucené mrkve, velikostně nevšední jablka, brambory či řepa budou k dostání na pultech pod označením „dokonale nedokonalé“, tedy Perfectly Imperfect, jak se celoevropský projekt jmenuje.

mrkve III

Podle informací z médií se prodej bude prozatím týkat 12 prodejen (Brno-Heršpice, Praha-Eden, Ostrava, Frýdek-Místek, Děčín, Mělník, Havířov, Karlovy Vary, Rychnov nad Kněžnou, Sokolov, Vysoké Mýto, Český Krumlov). Doufáme, že se sortiment křivé zeleniny bude dál rozšiřovat a dostane se do co nejvíce prodejen a řetězců. Zákazníci dokazují, že jsou skutečně připraveni a my máme další motivaci zachraňovat jídlo. Chcete nám v tom pomoci? Darujte nám příspěvek na fungování organizace.

Další články

Podzim je za rohem, a s ním přichází i sezóna dýní! Tyto oranžové krásky nejsou jen dekorací na Halloween, ale
Nedávno jsme přinesli data získaná z měření potravinového odpadu ve 4 školních jídelnách v Praze, které jsou zřizované a vaří
Náš projekt Prague Food Waste odhalil, že ve čtyřech pražských školních jídelnách, fungujících jako příspěvková organizace, končí až 31 %
Přejít nahoru