1.
Cibuli nakrájejte najemno. Ve větším hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli a restujte dozlatova.
2.
Mrkev, celer či jinou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, přidejte k cibuli a několik minut restujte.
3.
Připravte zbylou zeleninu. Květák a brokolici rozdělte na menší růžičky, košťály oloupejte a nakrájejte na kostičky, listy nasekejte.
4.
Brambory nemusíte loupat, stačí je důkladně umýt. Ostatní zeleninu nakrájejte na kostičky nebo proužky. Vše přidejte do hrnce spolu s kořením, solí a pepřem a několik minut restujte.
5.
Přidejte vodu nebo vývar, nálev z cizrny, citronovou šťávu a prolisovaný česnek. Promíchejte, přikryjte pokličkou a na mírném plameni nechte vařit 10 až 15 minut nebo dokud všechna zelenina nezměkne.
6.
Mezitím rozehřejte na pánvi olej, přidejte česnek, cizrnu a všechny zbylé ingredience a restujte několik minut.
Polévku podávejte v hlubších talířích nebo miskách a ozdobte kořeněnou cizrnou, případně čerstvými bylinkami či natěmi.