Sklenička z polámaných sušenek s kokosem a karamelizovanými banány

Přezrálé banány a polámané sušenky využijte do rychlého dezertu. Příprava zabere pár minut a výsledná kombinace chutí vás dostane.

Ingredience

polámané sušenky
tvaroh
zakysaná smetana
strouhaný kokos
kokosová/vanilková esence
banány
cukr, med
máslo
celá skořice

Postup

1. Část kokosu opražte nasucho na pánvi a odložte stranou.

2. Tvaroh rozmixujte se zakysanou smetanou, medem, zbylým strouhaným kokosem a vanilkovou esencí.

3. Na pánvi pomalu rozpouštějte cukr, přidejte máslo a celou skořici. Jakmile začne cukr karamelizovat, přidejte pokrájený banán a ve vzniklém karamelu ho obalte.

4. Do skleničky vrstvěte několik koleček banánu, kokosový tvaroh, rozdrobené polámané sušenky a pražený kokos.

 

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

polámané sušenky
tvaroh
zakysaná smetana
strouhaný kokos
kokosová/vanilková esence
banány
cukr, med
máslo
celá skořice

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru