Vláčná čokoládová buchta z červené řepy

Pozor, pozor! Speciální receptové vydání. Máme pro tebe 4 nové recepty, na které nedáme dopustit my v Zachraň jídlo.

Foto: Štěpán Lohr

Ingredience

4 malé uvařené červené řepy, rozmixované na kaši
150 g celozrnné mouky – např. žitnou
3 lžíce holandského kakaa
150 g cukru
150 g másla
2 vejce
špetka soli
lžička jedné sody
50 g nalámané černé čokolády (Verča použila s kousky malin)

Postup

Postup

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2. Vymažte menší pekáč, nebo zapékací formu.

3. Suché ingredience smíchejte v míse.

4. Zbylé ingredience (kromě čokolády) společně rozmixujte.

5. Ingredience přesypte do společné mísy a promíchejte.

6. Na závěr do směsi nalámejte čokoládu a vše přelijte do formy.

7. Pečte 35 – 40min, dokud při zkoušce nevyjde špejle suchá.

8. Podávejte ideálně s jogurtem, zakysanou smetanou a ovocem. 🙂

Tento recept pro vás připravila

Veronika Mejkalová

Toto je oblíbený recept u nás doma a doufám, že bude chutnat i vám. Nejlepší je na podzim, když je červené řepy všude plno 🙂

Vznik receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí.

Ingredience

4 malé uvařené červené řepy, rozmixované na kaši
150 g celozrnné mouky – např. žitnou
3 lžíce holandského kakaa
150 g cukru
150 g másla
2 vejce
špetka soli
lžička jedné sody
50 g nalámané černé čokolády (Verča použila s kousky malin)

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru