1.
Listy mangoldu a řepy důkladně umyjte a odřízněte z nich stonky.
2.
Stonky nakrájejte na menší kousky, přendejte do mixéru spolu s oloupanou a nakrájenou cibulí, česnekem a citronovou šťávou a vše rozmixujte na pyré.
3.
Přidejte rýži a lehce promixujte tak, aby ve směsi stále zůstaly kousky rýže.
4.
Směs přesypte do větší mísy, přidejte vejce a kečup a promíchejte.
5.
Listy mangoldu a řepy nasekejte najemno a přidejte spolu se slunečnicovými semínky, strouhankou, solí a pepřem do mísy.
6.
Vše důkladně promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
7.
Ze směsi tvarujte burgerové placičky. Pokud je směs příliš řídká a nedrží pohromadě, přidejte strouhanku.
8.
Burgery opékejte na středním plameni na pánvi na dostatečném množství oleje – asi 5 minut z každé strany.
9.
Podávejte v housce s omáčkou na burgery a s oblíbenou zeleninou či plátkem sýra.