Vegeburger z mangoldu a řepových listů

Burgerů není nikdy dost. S jejich strukturou a chutí si může vyhrát, ať už jsou masové či vegetariánské. Do našeho jsme využili dokonce i zbylou rýži a zelené natě, které byste možná na první dobrou nepřidali. Chutná však skvěle!
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Listy mangoldu a řepy důkladně umyjte a odřízněte z nich stonky.

2.

Stonky nakrájejte na menší kousky, přendejte do mixéru spolu s oloupanou a nakrájenou cibulí, česnekem a citronovou šťávou a vše rozmixujte na pyré.

3.

Přidejte rýži a lehce promixujte tak, aby ve směsi stále zůstaly kousky rýže.

4.

Směs přesypte do větší mísy, přidejte vejce a kečup a promíchejte.

5.

Listy mangoldu a řepy nasekejte najemno a přidejte spolu se slunečnicovými semínky, strouhankou, solí a pepřem do mísy.

6.

Vše důkladně promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.

7.

Ze směsi tvarujte burgerové placičky. Pokud je směs příliš řídká a nedrží pohromadě, přidejte strouhanku.

8.

Burgery opékejte na středním plameni na pánvi na dostatečném množství oleje – asi 5 minut z každé strany.

9.

Podávejte v housce s omáčkou na burgery a s oblíbenou zeleninou či plátkem sýra.

Autor receptu: Bára Kebová

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

450 g listů mangoldu a červené řepy

200 g vařené rýže

1 cibule

3 stroužky česneku

70 g slunečnicových či jiných semínek

2 vejce

150 g strouhanky

4 lžíce kečupu

lžíce citronové šťávy

sůl a pepř

olej na smažení

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení