Marinované fazole na topince

Jednoduchá a svěží večeře, kterou oslníte, když je nouze. Tyhle fazole se stanou vaší oblíbenou variantou bezmasé směsi na topinky. Vyzkoušet můžete nejrůznější kombinace bylinek. Nám se osvědčilo oregano.

Ingredience

200 g fazolí (uvařených nebo z konzervy)
šťáva z ½ citronu
1 větší stroužek česneku
½ hrsti čerstvých nebo lžička sušených bylinek dle chuti (např. oregano)
Sůl a pepř
4 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 najemno nasekaná sušená rajčata
½ lžíce kaparů
1 lžíce nálevu z kaparů

Postup

1. Fazole dejte do mísy.

2. Česnek oloupejte, utřete nebo nasekejte nadrobno a přidejte k fazolím.

3. Rajčata a kapary nasekejte nadrobno a přisypte spolu s bylinkami do mísy.

4. Zakápněte citronovou šťávou, olejem, nálevem z kaparů.

5. Vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte.

6. Směs uložte do větší zavařovací sklenice. Lehce ji přimáčkněte, aby byly fazole ponořené v marinádě. Nechte alespoň den uležet.

7. Servírujte na topince potřené tenkou vrstvou majonézy.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo  spoluvytvářím recepty.

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

200 g fazolí (uvařených nebo z konzervy)
šťáva z ½ citronu
1 větší stroužek česneku
½ hrsti čerstvých nebo lžička sušených bylinek dle chuti (např. oregano)
Sůl a pepř
4 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 najemno nasekaná sušená rajčata
½ lžíce kaparů
1 lžíce nálevu z kaparů

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru