Marinované fazole na topince

Jednoduchá a svěží večeře, kterou oslníte, když je nouze. Tyhle fazole se stanou vaší oblíbenou variantou bezmasé směsi na topinky. Vyzkoušet můžete nejrůznější kombinace bylinek. Nám se osvědčilo oregano.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Fazole dejte do mísy.

2.

Česnek oloupejte, utřete nebo nasekejte nadrobno a přidejte k fazolím.

3.

Rajčata a kapary nasekejte nadrobno a přisypte spolu s bylinkami do mísy.

4.

Zakápněte citronovou šťávou, olejem, nálevem z kaparů.

5.

Vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte.

6.

Směs uložte do větší zavařovací sklenice. Lehce ji přimáčkněte, aby byly fazole ponořené v marinádě. Nechte alespoň den uležet.

7.

Servírujte na topince potřené tenkou vrstvou majonézy.

Autor receptu: Bára Kebová

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

200 g fazolí (uvařených nebo z konzervy)

šťáva z ½ citronu

1 větší stroužek česneku

½ hrsti čerstvých nebo lžička sušených bylinek dle chuti (např. oregano)

Sůl a pepř

4 lžíce oleje ze sušených rajčat

2 najemno nasekaná sušená rajčata

½ lžíce kaparů

1 lžíce nálevu z kaparů

Právě v prodeji

Nový průvodce neplýtváním – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ho společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení