Marinované fazole na topince

Jednoduchá a svěží večeře, kterou oslníte, když je nouze. Tyhle fazole se stanou vaší oblíbenou variantou bezmasé směsi na topinky. Vyzkoušet můžete nejrůznější kombinace bylinek. Nám se osvědčilo oregano.

Ingredience

200 g fazolí (uvařených nebo z konzervy)
šťáva z ½ citronu
1 větší stroužek česneku
½ hrsti čerstvých nebo lžička sušených bylinek dle chuti (např. oregano)
Sůl a pepř
4 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 najemno nasekaná sušená rajčata
½ lžíce kaparů
1 lžíce nálevu z kaparů

Postup

1. Fazole dejte do mísy.

2. Česnek oloupejte, utřete nebo nasekejte nadrobno a přidejte k fazolím.

3. Rajčata a kapary nasekejte nadrobno a přisypte spolu s bylinkami do mísy.

4. Zakápněte citronovou šťávou, olejem, nálevem z kaparů.

5. Vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte.

6. Směs uložte do větší zavařovací sklenice. Lehce ji přimáčkněte, aby byly fazole ponořené v marinádě. Nechte alespoň den uležet.

7. Servírujte na topince potřené tenkou vrstvou majonézy.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo  spoluvytvářím recepty.

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

200 g fazolí (uvařených nebo z konzervy)
šťáva z ½ citronu
1 větší stroužek česneku
½ hrsti čerstvých nebo lžička sušených bylinek dle chuti (např. oregano)
Sůl a pepř
4 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 najemno nasekaná sušená rajčata
½ lžíce kaparů
1 lžíce nálevu z kaparů

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru