Jednoduchá a svěží večeře, kterou oslníte, když je nouze. Tyhle fazole se stanou vaší oblíbenou variantou bezmasé směsi na topinky. Vyzkoušet můžete nejrůznější kombinace bylinek. Nám se osvědčilo oregano.
Ingredience
200 g fazolí (uvařených nebo z konzervy)
šťáva z ½ citronu
1 větší stroužek česneku
½ hrsti čerstvých nebo lžička sušených bylinek dle chuti (např. oregano)
Sůl a pepř
4 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 najemno nasekaná sušená rajčata
½ lžíce kaparů
1 lžíce nálevu z kaparů
Postup
1. Fazole dejte do mísy.
2. Česnek oloupejte, utřete nebo nasekejte nadrobno a přidejte k fazolím.
3. Rajčata a kapary nasekejte nadrobno a přisypte spolu s bylinkami do mísy.
4. Zakápněte citronovou šťávou, olejem, nálevem z kaparů.
5. Vše osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
6. Směs uložte do větší zavařovací sklenice. Lehce ji přimáčkněte, aby byly fazole ponořené v marinádě. Nechte alespoň den uležet.
7. Servírujte na topince potřené tenkou vrstvou majonézy.
Bára Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
200 g fazolí (uvařených nebo z konzervy)
šťáva z ½ citronu
1 větší stroužek česneku
½ hrsti čerstvých nebo lžička sušených bylinek dle chuti (např. oregano)
Sůl a pepř
4 lžíce oleje ze sušených rajčat
2 najemno nasekaná sušená rajčata
½ lžíce kaparů
1 lžíce nálevu z kaparů
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Pečivo
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!