Z trochy polámaných tagliatelí ze dna sáčku jsme vykouzlili letní pastu, nad kterou by zajásal nejeden Ital. Nenechte se odradit časem přípravy omáčky, jen tak se šťáva ze zeleniny zkoncentruje, zkaramelizuje a poskytne chuťově bohatý zážitek. Skvělá je i zastudena třeba jako dip. Nebojte se proto takhle zpracovat větší množství této letní rajské zeleniny.
Ingredience
tagliatelle nebo jakékoliv jiné těstoviny či jejich úlomky
300 g pomačkaných rajčat
2 scvrklé červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dl olivového oleje
rukola
pražená semínka
klíčky ředkvičky
Postup
1. Ve větším rendlíku či hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli s rozmáčknutými stroužky česneku.
2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky, olivový olej a necháme omáčku pomalu vařit až 1,5 hodiny. Ke konci omáčku doladíme solí a pepřem.
3. Před koncem přípravy omáčky uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vhodíme rovnou k rajčatové směsi.
4. Přendáme na talíř a dozdobíme zbylými ingrediencemi. My jsme použili rukolu ze zahrádky, pražená semínka a naklíčenou ředkvičku. Lze zapojit i kousky tuňáka, středomořskou bylinku nebo olivy. Prostě to, co právě nabídne vaše spíž či lednice.
Richard Jacobsen
Ingredience
tagliatelle nebo jakékoliv jiné těstoviny či jejich úlomky
300 g pomačkaných rajčat
2 scvrklé červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dl olivového oleje
rukola
pražená semínka
klíčky ředkvičky
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcí/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!