Švestkový jáhelník

Typickou plodinou českých zahrad jsou švestky, které jsou zrovna v sezóně 💜 Ať už máte chuť na něco slaného nebo sladkého, švestky jsou tu pro tebe. Máme čtyři nové švestkové recepty a tady je poslední z nich.

Ingredience

  • jáhly – 1 hrnek
  • voda, nebo jablečný mošt – 2 hrnky
  • kokosové mléko – 1 hrnek
  • jablka – 2 velké ks
  • olej – ½ dcl
  • sušené švestky – půl hrnku NEBO čerstvé švestky – 1 hrnek
  • mletá skořice – 2 čajové lžičky

Postup

  1. Jáhly spařte horkou vodou.

  2. Švestky pokrájejte, jablka nastrouhejte na hrubo. Všechny
    ingredience dejt do mísy a dobře promíchejte.

  3. Plech nebo zapékací misku vytřete kokosovým olejem a vlijte do něj těsto. Na vrch ozdobte rozpůlenými švestkami.

  4. Pečte na 180° hodinu až hodinu a půl. Když se vypeče veškerá tekutina, je jáhelník hotov.

Tento recept pro vás připravila

Kája Braunová

Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.

Foto: ilustrační ze stránky cuketka.cz

Ingredience

  • jáhly – 1 hrnek
  • voda, nebo jablečný mošt – 2 hrnky
  • kokosové mléko – 1 hrnek
  • jablka – 2 velké ks
  • olej – ½ dcl
  • sušené švestky – půl hrnku NEBO čerstvé švestky – 1 hrnek
  • mletá skořice – 2 čajové lžičky

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru