Švestkový jáhelník

Typickou plodinou českých zahrad jsou švestky, které jsou zrovna v sezóně 💜 Ať už máte chuť na něco slaného nebo sladkého, švestky jsou tu pro tebe. Máme čtyři nové švestkové recepty a tady je poslední z nich.

Ingredience

  • jáhly – 1 hrnek
  • voda, nebo jablečný mošt – 2 hrnky
  • kokosové mléko – 1 hrnek
  • jablka – 2 velké ks
  • olej – ½ dcl
  • sušené švestky – půl hrnku NEBO čerstvé švestky – 1 hrnek
  • mletá skořice – 2 čajové lžičky

Postup

  1. Jáhly spařte horkou vodou.

  2. Švestky pokrájejte, jablka nastrouhejte na hrubo. Všechny
    ingredience dejt do mísy a dobře promíchejte.

  3. Plech nebo zapékací misku vytřete kokosovým olejem a vlijte do něj těsto. Na vrch ozdobte rozpůlenými švestkami.

  4. Pečte na 180° hodinu až hodinu a půl. Když se vypeče veškerá tekutina, je jáhelník hotov.

Tento recept pro vás připravila

Kája Braunová

Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.

Foto: ilustrační generovaná AI

Ingredience

  • jáhly – 1 hrnek
  • voda, nebo jablečný mošt – 2 hrnky
  • kokosové mléko – 1 hrnek
  • jablka – 2 velké ks
  • olej – ½ dcl
  • sušené švestky – půl hrnku NEBO čerstvé švestky – 1 hrnek
  • mletá skořice – 2 čajové lžičky

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru