Typickou plodinou českých zahrad jsou švestky, které jsou zrovna v sezóně 💜 Ať už máte chuť na něco slaného nebo sladkého, švestky jsou tu pro tebe. Máme čtyři nové švestkové recepty a tady je poslední z nich.
Ingredience
- jáhly – 1 hrnek
- voda, nebo jablečný mošt – 2 hrnky
- kokosové mléko – 1 hrnek
- jablka – 2 velké ks
- olej – ½ dcl
- sušené švestky – půl hrnku NEBO čerstvé švestky – 1 hrnek
- mletá skořice – 2 čajové lžičky
Postup
Jáhly spařte horkou vodou.
Švestky pokrájejte, jablka nastrouhejte na hrubo. Všechny
ingredience dejt do mísy a dobře promíchejte.Plech nebo zapékací misku vytřete kokosovým olejem a vlijte do něj těsto. Na vrch ozdobte rozpůlenými švestkami.
Pečte na 180° hodinu až hodinu a půl. Když se vypeče veškerá tekutina, je jáhelník hotov.
Kája Braunová
Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.
Foto: ilustrační generovaná AI
Ingredience
- jáhly – 1 hrnek
- voda, nebo jablečný mošt – 2 hrnky
- kokosové mléko – 1 hrnek
- jablka – 2 velké ks
- olej – ½ dcl
- sušené švestky – půl hrnku NEBO čerstvé švestky – 1 hrnek
- mletá skořice – 2 čajové lžičky
Tagy
- Levné, Sladké
- Ovoce
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.