Švestkové čatní

Typickou plodinou českých zahrad jsou švestky, které jsou zrovna v sezóně 💜 Ať už máte chuť na něco slaného nebo sladkého, švestky jsou tu pro tebe. Máme čtyři nové švestkové recepty a tady je druhý z nich.

Ingredience

  • čerstvé švestky – 1 kg
  • cibule – 2 ks
  • olej – 2 polévkové
    lžíce
  • bobkový list – 2 ks
  • skořice (celá) – 1 svitek
  • hřebíček – 6 ks
  • třtinový cukr – 400 g
  • jablečný ocet – 100–200 ml
  • sůl (podle chuti)

Postup

  1. V hrnci s nepřilnavým dnem orestujte na oleji cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přihoďte koření.

  2. Vypeckujte švestky a přidejte do hrnce. Vařte asi půl hodiny.
    Pokud se směs přichytává, přidejte trochu vodu. Pak přilijte
    ocet a dosolte podle chuti.

  3. Přisypte cukr a nechte ho rozpustit za stálého míchání.
    Provařte.

  4. Čatní plňte do čistých sklenic, můžete i zavařit.

Tento recept pro vás připravila

Kája Braunová

Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.

Foto: ilustrační ze stránky fresh.iprima.cz

Ingredience

  • čerstvé švestky – 1 kg
  • cibule – 2 ks
  • olej – 2 polévkové
    lžíce
  • bobkový list – 2 ks
  • skořice (celá) – 1 svitek
  • hřebíček – 6 ks
  • třtinový cukr – 400 g
  • jablečný ocet – 100–200 ml
  • sůl (podle chuti)

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru