Typickou plodinou českých zahrad jsou švestky, které jsou zrovna v sezóně 💜 Ať už máte chuť na něco slaného nebo sladkého, švestky jsou tu pro tebe. Máme čtyři nové švestkové recepty a tady je druhý z nich.
Ingredience
- čerstvé švestky – 1 kg
- cibule – 2 ks
- olej – 2 polévkové
lžíce - bobkový list – 2 ks
- skořice (celá) – 1 svitek
- hřebíček – 6 ks
- třtinový cukr – 400 g
- jablečný ocet – 100–200 ml
- sůl (podle chuti)
Postup
V hrnci s nepřilnavým dnem orestujte na oleji cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přihoďte koření.
Vypeckujte švestky a přidejte do hrnce. Vařte asi půl hodiny.
Pokud se směs přichytává, přidejte trochu vodu. Pak přilijte
ocet a dosolte podle chuti.Přisypte cukr a nechte ho rozpustit za stálého míchání.
Provařte.Čatní plňte do čistých sklenic, můžete i zavařit.
Kája Braunová
Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.
Foto: ilustrační ze stránky fresh.iprima.cz
Ingredience
- čerstvé švestky – 1 kg
- cibule – 2 ks
- olej – 2 polévkové
lžíce - bobkový list – 2 ks
- skořice (celá) – 1 svitek
- hřebíček – 6 ks
- třtinový cukr – 400 g
- jablečný ocet – 100–200 ml
- sůl (podle chuti)
Tagy
- Sladké, Vegetarianské
- Ovoce
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.