fbpx

Sušenky z dužiny po odšťavnění

Odšťavňování je hit. Většina z nás při něm ale vyhazuje nemalé množství vlákniny, která v odšťavňovači zůstává. Připravte si z této cenné a zdraví prospěšné ingredience chutné sušenky.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

Vláknina má spoustu kvalit, které by bylo škola nevyužít: pomáhá při hubnutí – udržuje pocit sytosti a nepřidává zbytečné kalorie, přispívá k plynulému zažívání a umí i snižovat cholesterol. Takže hurá na sušenky! Množství ingrediencí přizpůsobte množství vlákniny.

1.

Pro naše odšťavňování jsme použili broskev, hrušku, okurku, jablko, hrozny, citron, zázvor a tymián. Zbylou vlákninu nyní přeměníme do sušenek.

2.

Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, cukr, skořici, slunečnicová semínka a směs promíchejte.

3.

Přidejte vlákninu, olej a propracujte.

4.

Na plechu z těsta vytvarujte malé placičky.

5.

Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte zhruba 20 minut. Sušenky v průběhu pečení kontrolujte a pokud je máte raději tvrdší, klidně je v troubě nechte déle.

Ze zbytkové ovocné či zeleninové drti můžete kromě sušenek upéct třeba perník nebo müsli tyčinky. Dobrou chuť!

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

Šťáva:

broskev, hruška, okurka, jablko, hrozny, citron, zázvor a tymián


Sušenky:

vláknina z odšťavňování

ovesné vločky

mouka

olej

cukr

skořice

slunečnicová semínka

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty