Snídaně je prý základ dne. Zbyla vám po obědě rýže? Díky tomuto receptu z ní druhý den vykouzlíte lahodnou snídani.
Ingredience
- zbylé ořechy a semínka – 100 g (podle chuti mandle, vlašské ořechy, sezamová a dýňová semínka)
- bílý jogurt – 100 g
- citron – 1 kus
- med – 2 lžičky
- čerstvá máta – 4 snítky
- čerstvá bazalka – 4 snítky
- zbylá vařená rýže – 300 g
- sušené ovoce – 100 g (podle chuti rozinky, brusinky, meruňky, švestky)
Postup
- Ořechy a semínka nahrubo nasekejte, opražte nasucho v pánvi a nechte vychladnout.
- V misce promíchejte 100 g bílého jogurtu se šťávou z poloviny citronu a 2 lžičkami medu.
- Přidejte nadrobno pokrájenou mátu. Do zbylé rýže přisypte sušené ovoce, větší kusy pokrájejte.
- Promíchejte s jogurtovou zálivkou, posypte opraženými ořechy a ozdobte lístky bazalky.
Vychutnejte si snídani i pocit, že jste záchranář ve své kuchyni.

Tento recept pro vás připravila
Zuzka Štěpníčková
Recept vznikl v rámci Týdne beze zbytku s Albert Magazínem.
Vznik receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí.
Ingredience
- zbylé ořechy a semínka – 100 g (podle chuti mandle, vlašské ořechy, sezamová a dýňová semínka)
- bílý jogurt – 100 g
- citron – 1 kus
- med – 2 lžičky
- čerstvá máta – 4 snítky
- čerstvá bazalka – 4 snítky
- zbylá vařená rýže – 300 g
- sušené ovoce – 100 g (podle chuti rozinky, brusinky, meruňky, švestky)
Tagy
- Rychlé, Sladké
- Ovoce
Náš dlouhodobý projekt
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Podpořte naši snahu dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte rozšířit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcí/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!