Snídaňová rýžová miska

Snídaně je prý základ dne. Zbyla vám po obědě rýže? Díky tomuto receptu z ní druhý den vykouzlíte lahodnou snídani.

Ingredience

  • zbylé ořechy a semínka – 100 g (podle chuti mandle, vlašské ořechy, sezamová a dýňová semínka)
  • bílý jogurt – 100 g 
  • citron – 1 kus
  • med – 2 lžičky
  • čerstvá máta – 4 snítky
  • čerstvá bazalka – 4 snítky 
  • zbylá vařená rýže – 300 g
  • sušené ovoce – 100 g (podle chuti rozinky, brusinky, meruňky, švestky)

Postup

  1. Ořechy a semínka nahrubo nasekejte, opražte nasucho v pánvi a nechte vychladnout.
  2. V misce promíchejte 100 g bílého jogurtu se šťávou z poloviny citronu a 2 lžičkami medu.
  3. Přidejte nadrobno pokrájenou mátu. Do zbylé rýže přisypte sušené ovoce, větší kusy pokrájejte.
  4. Promíchejte s jogurtovou zálivkou, posypte opraženými ořechy a ozdobte lístky bazalky.

Vychutnejte si snídani i pocit, že jste záchranář ve své kuchyni.

Tento recept pro vás připravila

Zuzka Štěpníčková

Recept vznikl v rámci Týdne beze zbytku s Albert Magazínem.

Vznik receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí.

Ingredience

  • zbylé ořechy a semínka – 100 g (podle chuti mandle, vlašské ořechy, sezamová a dýňová semínka)
  • bílý jogurt – 100 g 
  • citron – 1 kus
  • med – 2 lžičky
  • čerstvá máta – 4 snítky
  • čerstvá bazalka – 4 snítky 
  • zbylá vařená rýže – 300 g
  • sušené ovoce – 100 g (podle chuti rozinky, brusinky, meruňky, švestky)
  •  

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Podpořte naši snahu dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte rozšířit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcí/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru