Ledové limonády těch nejrůznějším příchutí si můžete připravit i doma. Stačí z úrody ovoce udělat sirupy. Využijete do nich třeba zbytky ovocného salátu, který už druhý den nikdo nechce jíst. My zpracovali jahody.
Ingredience
1 kg jahod, jiného ovoce nebo zbytku ovocného salátu
0,5 kg cukru
10 g kyseliny citronové
Postup
1. Jahody umyjte a i se stopkami nakrájejte na menší kousky.
2. Ve větší míse je smíchejte s cukrem a nechte za pokojové teploty hodinu odstát.
3. Směs přendejte do hrnce a povařte 15 až 20 minut. Přidejte kyselinu citronovou a nechte ještě dvě minuty probublat.
4. Vše přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko do čisté, sterilizované sklenice. Sirup vám v lednici vydrží jeden až dva měsíce.
Barbora Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
1 kg jahod, jiného ovoce nebo zbytku ovocného salátu
0,5 kg cukru
10 g kyseliny citronové
Tagy
- Levné, Sladké, Vegetarianské
- Ovoce
Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!