Salsa z řapíkatého celeru a košťálu brokolice

Zbyl vám po vaření košťál brokolice a kus řapíkatého celeru? Stačí málo a můžete z nich mít vynikající salsu, která skvěle osvěží maso i brambory.

Ingredience

4 řapíky celeru
1 košťál brokolice
3 vrchovaté lžíce Hellmann’s Yofresh
½ červené cibule
6 sušených meruněk
2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Postup

1. Košťál brokolice oloupejte a spolu s celerem a meruňkami nakrájejte na co nejmenší kostičky.

2. Přidejte najemno nasekanou cibuli, citronovou šťávu, majonézu, sůl a pepř a důkladně promíchejte.

3. Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu, pečené zelenině nebo bramborám.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Ingredience

4 řapíky celeru
1 košťál brokolice
3 vrchovaté lžíce Hellmann’s Yofresh
½ červené cibule
6 sušených meruněk
2 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru