Bramborový salát s kedlubnem a křenovou majonézou

Komu nikdy nezbyly vařené brambory, ať zvedne ruku. Pro vás ostatní máme recept na tento lahodný salát od kuchaře Richarda Jacobsena. A pokud vám na zahradě či na balkoně rostou jedlé květy, salát jimi ozdobte.

Ingredience

1 kg vařených brambor
2 jarní cibulky
1 střední kedluben
200 g majonézy
1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
2 lžičky červeného vinného octa
1 lžíce oblíbených semínek (sezamová, dýňová, slunečnicová)
sůl a pepř

Postup

1. Brambory nakrájejte na kousky, jarní cibulku na plátky.

2. Kedluben oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a přisypte k bramborám a jarní cibulce.

3. Do majonézy vmíchejte křen a vinný ocet a promíchejte ji s nakrájenou zeleninou. Osolte a opepřete.

4. Semínka opražte nasucho na pánvi, až se rozvoní, a salát jimi posypte.

TIP: Místo kedlubnu můžete použít vařený květák nebo brambory doplnit plátky jablek.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

1 kg vařených brambor
2 jarní cibulky
1 střední kedluben
200 g majonézy
1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
2 lžičky červeného vinného octa
1 lžíce oblíbených semínek (sezamová, dýňová, slunečnicová)
sůl a pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru