Rýžový salát s cuketou a ředkvičkami

Nahromadila se vám doma po létě cuketa? Zbyla vám trocha rýže od oběda? Tento nevšední salát zvládne zpracovat oboje. Ostřejší ředkvičky a cibule ho pak perfektě dochutí a dodají mu říz.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Cuketu nakrájejte podélně na plátky široké asi půl centimetru a opečte na pánvi na olivovém oleji z obou stran do zlatohněda. Během opékání každý plátek jemně osolte a opepřete.

2.

Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky a opékejte na olivovém oleji na pánvi, dokud nezezlátne. Přidejte sůl a lžičku hnědého cukru a nechejte ještě pár minut zkaramelizovat.

3.

Ředkvičky nakrájejte na menší kousky. Nať důkladně omyjte a nasekejte.

4.

Opečené plátky cuket nakrájejte na menší kousky.

5.

Do větší mísy dejte vařenou rýži, cukety, cibulku, ředkvičky a nať. Přidejte olivový olej a citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

6.

Dresing můžete dle chuti zamíchat přímo do salátu nebo zakápnout každou porci zvlášť.

Autor receptu: Bára Kebová

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

500 g vařené rýže

2 cibule

700 g cukety

svazek ředkviček i s natí

lžíce olivového oleje

3 lžíce citronové šťávy

sůl a pepř

lžička hnědého cukru

salátový dresing César

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení