Rýžový salát s cuketou a ředkvičkami

Nahromadila se vám doma po létě cuketa? Zbyla vám trocha rýže od oběda? Tento nevšední salát zvládne zpracovat oboje. Ostřejší ředkvičky a cibule ho pak perfektě dochutí a dodají mu říz.

Ingredience

500 g vařené rýže
2 cibule
700 g cukety
svazek ředkviček i s natí
lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
lžička hnědého cukru
salátový dresing César

Postup

1. Cuketu nakrájejte podélně na plátky široké asi půl centimetru a opečte na pánvi na olivovém oleji z obou stran do zlatohněda. Během opékání každý plátek jemně osolte a opepřete.

2. Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky a opékejte na olivovém oleji na pánvi, dokud nezezlátne. Přidejte sůl a lžičku hnědého cukru a nechejte ještě pár minut zkaramelizovat.

3. Ředkvičky nakrájejte na menší kousky. Nať důkladně omyjte a nasekejte.

4. Opečené plátky cuket nakrájejte na menší kousky.

5. Do větší mísy dejte vařenou rýži, cukety, cibulku, ředkvičky a nať. Přidejte olivový olej a citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

6. Dresing můžete dle chuti zamíchat přímo do salátu nebo zakápnout každou porci zvlášť.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí s (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

500 g vařené rýže
2 cibule
700 g cukety
svazek ředkviček i s natí
lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
lžička hnědého cukru
salátový dresing César

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru