1.
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte najemno nasekaný česnek a nadrobno nakrájené tužší listy (kapusta, kedlubnové listy, kadeřávek, stonky mangoldu) a restujte pár minut.
2.
Přidejte koření, sůl, citronovou kůru a propláchnutou rýži a za stálého míchání opět pár minut restujte.
3.
Zalijte vodou nebo vývarem, přidejte sušené meruňky, zakryjte zčásti pokličkou a vařte cca 5 minut, dokud se většina vody nevsákne do rýže. Poté stáhněte plamen na minimum, zakryjte poličkou a nechejte vařit 20 minut.
4.
Přidejte nakrájené jemnější listy (mangold, špenát, řepová nebo ředkvičková nať, bylinky) a pomocí vidličky rýži jemně načechrávejte a promíchávejte s listy. Přikryjte pokličkou a nechte ještě 10 minut dojít.
5.
Podávejte s opraženými oříšky a jogurtem.