„Rozbitý“ okurkový salát s bylinkovým dresingem

Nebaví vás zdlouhavé strouhání okurek do salátu? Vezměte je paličkou! Nejen, že je příprava tohoto salátu zábavná, ale kombinací okurek, smetany a čerstvých bylinek navíc ve chvilce vykouzlíte lehkou přílohu, která skvěle doplní každý chod.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Okurky omyjte, položte na větší prkénko a paličkou na maso nebo válečkem „rozbijte“ pomocí několika ran tak, aby okurky popraskaly. Nebojte se použít sílu, ale dejte pozor, abyste okurky nerozdrtili úplně na kaši.

2.

Okurky následně příčně nakrájejte na menší (cca 2 cm), nepravidelné kousky a přendejte do větší mísy.

3.

Do mixéru dejte majonézu, zakysanou smetanu, česnek, bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř a promixujte.

4.

Dresing přilijte do mísy k okurkám, promíchejte a podávejte s chlebovými krutony.

Autor receptu: Bára Kebová

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

2 salátové okurky

3 lžíce majonézy

4 lžíce zakysané smetany

1 stroužek česneku

hrst kopru

hrst petržele

lžička citronové šťávy

sůl a pepř

150 g krutonů ze starého chleba

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

26. 10. 2020 Mrkvové kofty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení