Ředkvičky, kedlubny, nebo klidně i celer a mrkev vyniknou v téhle remuládě ze zbytků majonézy a láku z okurek. Směs můžete jíst jako salát nebo využít na chlebíčky.
Ingredience
Remuláda
zbylá majonéza ze skleničky (cca 2 lžíce)
2 lžíce olivového oleje
5 lžic láku z okurek (nebo 2 lžíce citronové šťávy)
½ lžičky soli
1 stroužek česneku
½ malé cibule
Zbylé suroviny
2 kedlubny
2 svazky ředkviček
1 červená cibule
Postup
Nejprve si připravte remuládu: Všechny suroviny přidejte do skleničky se zbylou majonézou, zašroubujte víčko a důkladně protřepejte. Hotovo! Co dál?
1. Kedlubnu oloupejte a ředkvičky důkladně umyjte.
2. Všechnu zeleninu nakrájejte na tenké plátky a následně na co nejtenčí hranolky. Pokud máte škrabku, usnadní vám práci. Použít můžete případně i spiralizér.
3. Cibulku nakrájejte najemno.
4. Všechnu zeleninu dejte do mísy, přidejte dressing a důkladně promíchejte.
5. Remuládu nechejte před podáváním chvíli uležet v lednici.
Barbora Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
Remuláda
zbylá majonéza ze skleničky (cca 2 lžíce)
2 lžíce olivového oleje
5 lžic láku z okurek (nebo 2 lžíce citronové šťávy)
½ lžičky soli
1 stroužek česneku
½ malé cibule
Zbylé suroviny
2 kedlubny
2 svazky ředkviček
1 červená cibule
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina
Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!