Remuláda s kedlubnou a ředkvičkami

Ředkvičky, kedlubny, nebo klidně i celer a mrkev vyniknou v téhle remuládě ze zbytků majonézy a láku z okurek. Směs můžete jíst jako salát nebo využít na chlebíčky.

Ingredience

Remuláda
zbylá majonéza ze skleničky (cca 2 lžíce)
2 lžíce olivového oleje
5 lžic láku z okurek (nebo 2 lžíce citronové šťávy)
½ lžičky soli
1 stroužek česneku
½ malé cibule
Zbylé suroviny
2 kedlubny
2 svazky ředkviček
1 červená cibule

Postup

Nejprve si připravte remuládu: Všechny suroviny přidejte do skleničky se zbylou majonézou, zašroubujte víčko a důkladně protřepejte. Hotovo! Co dál?

1. Kedlubnu oloupejte a ředkvičky důkladně umyjte.

2. Všechnu zeleninu nakrájejte na tenké plátky a následně na co nejtenčí hranolky. Pokud máte škrabku, usnadní vám práci. Použít můžete případně i spiralizér.

3. Cibulku nakrájejte najemno.

4. Všechnu zeleninu dejte do mísy, přidejte dressing a důkladně promíchejte.

5. Remuládu nechejte před podáváním chvíli uležet v lednici.

Tento recept pro vás připravila

Barbora Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

Remuláda
zbylá majonéza ze skleničky (cca 2 lžíce)
2 lžíce olivového oleje
5 lžic láku z okurek (nebo 2 lžíce citronové šťávy)
½ lžičky soli
1 stroužek česneku
½ malé cibule
Zbylé suroviny
2 kedlubny
2 svazky ředkviček
1 červená cibule

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru